Ανοιχτό Κάλεσμα Συμμετοχής στις Κινητοποιήσεις του Λονδίνου!

Κινητοποιήσεις Λονδίνου – 20/21 Οκτωβρίου 2012 – Κάλεσμα Συμμετοχής

Πορεία Διαμαρτυρίας TUC και Συνέδριο Europe Against Austerity (Ευρώπη Ενάντια στην Λιτότητα)

 

Το Σάββατο 20 Οκτωβρίου το Εργατικό Συνδυκάτο Βρετανίας διοργανώνει πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στις πολιτικές λιτότητας με σύνθημα «Για ένα καλύτερο μέλλον». Εκατοντάδες χιλιάδες πολιτών αναμένεται να κατεβούν στους δρόμους διαδηλώνοντας την αντίθεσή τους στα επιβαλλόμενα μέτρα λιτότητας. Το Coalition of Resistance (Συνασπισμός Αντίστασης) θα δώσει το παρόν στην καρδιά αυτής της πορείας διαμαρτυρίας προβάλλοντας το κεντρικό του σύνθημα: «Όχι στις περικοπές». Το μήνυμα της μαζικής αυτής κινητοποίησης θα ενδυναμώσουν ιδιαίτερα με την συμμετοχή τους αντιπροσωπίες οργανώσεων από όλη την Ευρώπη.

Το 2011 οργανώσαμε το πρώτο συνέδριο με τίτλο: Europe Against Austerity (Ευρώπη Ενάντια στην Λιτότητα), στο πλαίσιο του οποίου διακηρύχθηκε κάλεσμα για συλλογική δράση των ευρωπαϊκών λαών έναντια στην λιτότητα. Τον Οκτώβριο του 2011 το συνέδριο αυτό απαρίθμησε περισσότερους από 600 συμμετέχοντες, εκ των οποίων οι 150 πρέρχονταν από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες.

Τον τελευταίο χρόνο έχουμε όλοι γίνει μάρτυρες μεγάλων αγωνιστικών κινητοποίησεων, όπως των πολυήμερων μαζικών απεργιών στην Ελλάδα, και βέβαια, της μεγλης απεργίας των Ισπανών ανθρακορύχων της Αστούριας, που έχει προκαλέσει τον θαυμασμό και την υποστήριξη εκατομμυρίων ανθρώπων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Οι σφοδρές επιθέσεις, όμως, ενάντια στους λαούς της Ευρώπης αποδεικνύουν ότι αυτού του είδους οι ενέργειες θα συνεχιστούν και θα κλιμακωθούν· συνεπώς για την αντιμετώπισή τους απαιτείται άμεση, αλληλέγγυα και συντονισμένη δράση.

Καλούμε όλες τις ευρωπαϊκές οργανώσεις αντίστασης στην λιτότητα να δώσουν το παρόν στο Λονδίνο την 20η και 21η Οκτωβρίου για να συμμετάσχουν στην πορεία διαμαρτυρίας, καθώς και στις ακόλουθες συναντήσεις, με σκοπό να συζητηθεί και να δομηθεί ένα κοινό σχέδιο δράσης για την αναχαίτηση των πολιτικών λιτότητας. Για να νικηθεί ο κοινός εχθρός απαιτείται συντονισμένη δράση.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί μια προπαρασκευαστική συνάντηση για την διοργάνωση του συνεδρίου της 21ης Οκτωβρίου, στην οποία μπορούν να λάβουν μέρος όσοι το επιθυμούν ανεξαρτήτως της συμμετοχής τους στις κινητοποιήσεις της περσυνής χρονιάς. Η ημερομηνία και ο τόπος της συνάντησης θα ανακοινωθούν σύντομα. Παρακαλούμε να επικοινωνείσετε μαζί μας για να δηλώσετε την συμμετοχή σας.

Κλείνοντας, παροτρύνουμε και πάλι τις οργανώσεις από κάθε γωνιά της Ευρώπης να παραστούν στο Λονδίνο τον Οκτώβριο, ώστε να αποδείξουμε ότι η δύναμη της εργατικής τάξης βρίσκεται στην συνένωση και στην αλληλεγγύη των ανθρώπων της.

Ας κάνουμε την 20/21η Οκτωβρίου το επόμενο βήμα στην κοινή μας πάλη έναντια στην λιτότητα.

Andrew Burgin

Γραμματέας του Coalition of Resistance

Επικοινωνία: andrew@andrewburgin.com

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *